SkuggSagor

basic.

 

 

 

 

"Sista Evakueringen" är ett lajv som utspelar sig dagarna efter zombieutbrottet. Det började som en ny fågelinfluensa men eskalerade okontrollerat. Samhället är slaget i spillror. Små grupper av överlevare kämpar för att komma till de mytomspunna säkra zonerna.

 

 

Det här är ett lajv som riktar sig till såväl nybörjarlajvaren som den erfarne. Lajvaren behöver ingen erfarenhet  och inga förberedelser förutom oömma/varma kläder som passar att vara utomhus länge i, eventuellt mat att tillaga över öppen eld, färdkost,

vattenflaska och om man önskar, en ficklampa.  Vi delar

ut boffervapen till de olika grupperna som ni själva får

ransonera emellan er.

 

Lajvet har fokus på intriger och spänning med mycket

stämningsfull rekvisita.

 

Vem kommer att överleva?

 

 

---------

 

Praktisk information

* När: lördagen 18:e oktober 2014

* Samling: kl 17:00, avslutning vid midnatt.

* Kostnad: 150 kr.

* Antal platser: max 40 deltagare. Först till kvarn.

* Åldersgräns: 15 år (är du under 18 år krävs målsmans

tillstånd)

* Plats: I20-skogen i Umeå.

* Vill du äta får du ta med egen mat som går att äta ute i skogen. Uppställda eldringar kommer finnas på platserna.

* Här finns reglerna som alla ska läsa.

 

Anmälan gör du   HÄR.   Definitivt anmäld är du först när du betalat anmälningsavgiften till SkuggSagor, plusgiro 168 79 11-6. Märk din betalning med första bokstaven i ditt förnamn, efternamn. Johanna Andersson blir till exempel JANDERSSON.

 

Du kommer få ett utskick via mail med mötesplats och annan info.

 

 

 

 

Röda Korset-gruppen (4-5 platser)

Ni är en av de många grupper som sänts ut för att bota och lindra. Vissa av er är alldeles nya och vissa har hunnit vara aktiva i Syrien eller Afghanistan. Ni var bland de sista grupperna att bli kvar i Umeå. Nu står ni utan ledare och kontakten med omvärlden är bruten. Ni hoppas få kontakt med era tidigare kollegor för att kunna överleva.

 

Skyddsrummet (5-15 platser)

Ni som är i den här gruppen känner förmodligen inte varandra sen innan smittans utbrott. Ni bodde alla på samma hyreshusområde och samlades i skyddsrummet när radio och teve ropade ut att kaos rådde i staden, och det var dags att låsa in sig. Efter ett par stressiga dagar i skyddsrummet beslutade ni er för att ta er ut ur stadskärnan. Det ryktades på gatan att militären skulle evakuera ickesmittade och ta dem till en säker zon. Ni söker er därför till stadens utkant, vid regementet.

 

"Gänget", de kriminella (4-5 platser)

Ni har innan smittan hållit ihop som ett litet nätverk där man har tagit hand om varandra. Ni i gänget är en familj, och man sviker aldrig gänget. Ni har blandade brottshistorik, allt ifrån bilstöld till det som ni mest sysslar med, narkotikahandel. Ni har lyckats hålla er undan zombierna genom att barrikera er i ert tillhåll, men när ledaren Nicke blev biten kände ni er tvungna att fly stan. Ni tog olika riktningar och den här gruppen valde att ge sig av mot i20, där ni ska leta efter en spårlöst försvunnen ur gänget.

 

Kyrkolägret (5-10 platser)

Ni har alla av olika anledningar sökt er till kyrkans retreatläger. Vissa av er har varit troende sedan barnsben medan andra har sökt er till lägret i jakt på något mot den moderna livsstressen. Lägret erbjöd meditiation och sinnesro i en isolerad kursgård när en smittan bröt ut i städerna. Ni har hört på radio att friska flyktingar ska evakueras från området på i20. Hoppas det inte är för sent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bjorn mats

Sista Evakueringen

Spelbara grupper